VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Značku Regionální potravina Jihomoravského kraje získalo devět nových výrobků

31. 8. 2014

(Brno, 31. srpna 2014) Náměstek ministra zemědělství Martin Žižka a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek dnes předali ocenění Regionální potravina devíti produktům z Jihomoravského kraje v rámci Jihomoravských dožínek. Tuto prestižní značku uděluje již pátým rokem Ministerstvo zemědělství nejlepším výrobkům od malých a středních regionálních producentů ve 13 krajích Čech a Moravy.

„Značka Regionální potravina se po letošním pátém ročníku těší velkému zájmu ze strany výrobců i spotřebitelů. Jde totiž o ty nejkvalitnější výrobky s ojedinělou chutí a vazbou na místní kraj. Ministerstvo zemědělství vede intenzivní dialog se zástupci obchodníků, aby na pulty svých prodejen zařazovali co nejvíce regionálních produktů,“ říká ministr zemědělství Marian Jurečka.

V Jihomoravském kraji porota vybírala ze 147 přihlášených výrobků od 51 středních a malých producentů. „Nejsilnější zastoupení měly letos kategorie Masné výrobky tepelně opracované a Pekařské výrobky včetně těstovin,“ upřesňuje Jaromír Musil z Regionální agrární komory Jihomoravského kraje, která soutěž v regionu organizuje.

Výrobky hodnotila osmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Slavnostní ceremoniál předávání certifikátů a památečních plaket byl součástí celodenní oslavy letošní úrody a sklizně – Jihomoravských dožínek, které společně pořádá Jihomoravský kraj, Město Brno, Regionální agrární komora, Sdružení přátel folkloru v Brně a Augustiniánské opatství na Starém Brně.

Značku Regionální potravina Jihomoravského kraje 2014 obdržely tyto výrobky:

  Kategorie Oceněný výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

Hadačova nožka

HADAČ a ZAPLETAL, s.r.o.

2. Masné výrobky trvanlivé

Rostěnický Divočák

ROSTĚNICE, a.s.

3. Sýry včetně tvarohu

Kozí tvarohové žervé Sedlák

Eva Sedláková

4. Mléčné výrobky ostatní

Horácké máslo

Mlékárna Olešnice, RMD

5. Pekařské výrobky včetně těstovin

Kloboucký rohlík

Pekařství Křižák s.r.o.

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Hoblinka

Ing. Václav Labský

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje

Višňové

VINAŘSTVÍ CHATEAU LEDNICE a.s.

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Horňácké patizonky

Horňácká farma s.r.o.

9. Ostatní

Pstruh duhový – uzený

S.M.K., a.s.

Kontakt pro další informace:

Jaromír Musil
Regionální agrární komora Jihomoravského kraje
Email: kis@kisjmcz, tel.: 607 612 772
Email: tiskove@mzecz

O Regionální potravině

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na obalu výrobku. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.