VYRAZTE S CHUTÍ NA VÝLET!

Naplánujte si s Regionální potravinou výlet po stopách krás všech krajů. Dozvíte se, co lokláního ochutnat a tipy na skvělé recepty.

Značku Regionální potravina Jihočeského kraje získalo letos devět výrobců

25. 7. 2014

(Holašovice, 25. července 2014) Devět nových výrobků dnes získalo značku Regionální potravina Jihočeského kraje na Selských slavnostech v obci Holašovice. Ocenění uděluje pátým rokem Ministerstvo zemědělství potravinářským výrobkům od malých a středních regionálních producentů, letos ho po celé republice získá 106 potravin.

Vítězné produkty uspěly v Jihočeském kraji v konkurenci 80 výrobků od 26 producentů. V květnu je vybrala odborná hodnotitelská komise a doporučila je k ocenění ministru zemědělství, který cenu uděluje ve 13 krajích České republiky.„Značka Regionální potravina se po letošním pátém ročníku těší velkému zájmu ze strany výrobců. Pomocí připravované informační kampaně budeme usilovat také o to, aby ji znalo a hlavně vyhledávalo na pultech obchodů co nejvíce spotřebitelů,“ uvedl ministr zemědělství Marian Jurečka.

O značku Regionální potravina je v Jihočeském kraji zájem jak mezi výrobci, jejichž výrobky ji obdržely již v některém z předešlých ročníků, a hlásí se do soutěže opakovaně s jiným produktem, např. ZEFA Volary, MAUZ – výroba, Farma Ladislav Hošna, tak i mezi nováčky soutěže. „Právě ti noví producenti s sebou přináší zajímavé příběhy, ať už vzpomenu otevření regionálního minipivovaru Kněžínek nebo využití místní ovocnářské produkce v domácích džemech paní Šárky Dvořákové. Příběh rodiny Kalkušových je snad největším příkladem nastartování jejich nové životní etapy, kdy opustili svá původní povolání a rozjeli špičkovou výrobu karamelu,“ uvedl koordinátor místní soutěže Adolf Boháček.

Slavnostní předávání proběhlo v rámci programu tradičních Selských slavností v Holašovicích, které představily to nejlepší z českých a slovenských folklórních tradic a řemesel. Návštěvníci mohli oceněné produkty ochutnat během prezentace nových držitelů značky.

Přehled oceněných značkou Regionální potravina Jihočeského kraje 2014:

  Kategorie Oceněný výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně
opracované včetně uzených mas

Volarský bok dekor

ZEFA Volary s.r.o.

2. Masné výrobky trvanlivé Hlubocká klobása
MAUZ - výroba s.r.o.
3. Sýry včetně tvarohu

Farmářský tvaroh

Jaroslav Auský

4. Mléčné výrobky ostatní Jogurt bílý – ječné perly, skořice, rozinky
Ladislav Hošna
5. Pekařské výrobky
včetně těstovin

Štrycle

ČEBIŠ-ŘEHÁČEK komanditní společnost

6. Cukrářské výrobky
včetně cukrovinek

Kremeš

POLANSKÝCH, s.r.o.

7. Alkoholické a nealkoholické
nápoje

Kněžínek 14̊světlý, medový speciál

PRECIS HOLDING, s.r.o.  

8. Ovoce a zelenina
v čerstvé nebo zpracované formě

Džem lesní směs

Šárka Dvořáková

9. Ostatní Českokrumlovský karamel od Vaška
Irena Kalkušová

Kontakt pro další informace:

PhDr. Adolf Boháček, AB Agentura
mobil: +420 608 444 537
email: info@abagenturacz
email: tiskove@mzecz

O Regionální potravině

Značka Regionální potravina patří do kampaně, kterou Ministerstvo zemědělství seznamuje spotřebitele s regionálními potravinami z jednotlivých krajů České republiky. Jejím smyslem je prosadit na našem trhu opravdu kvalitní, chutné, tradiční či speciální potraviny. Díky krátkým distribučním cestám jsou tyto potraviny čerstvější a chutnější. Čím blíže jsou ke spotřebiteli, tím méně je zatíženo životní prostředí při jejich dopravě. Velmi významným aspektem, proč dát přednost regionálním potravinám, je také podpora zaměstnanosti v regionech. Prosperující zemědělci, zpracovatelé i prodejci pak představují záruku udržení nebo dokonce rozšíření počtu pracovních míst.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.