Značku Regionální potravina Zlínského kraje obdrželo nově 8 výrobků, z toho dva výrobky obhájily prvenství z roku 2011

22. 8. 2015

(Kroměříž, 22. srpna 2015) V rámci Krajských dožínek Zlínského kraje proběhlo v Kroměříži slavnostní vyhlášení soutěže Regionální potravina Zlínského kraje. Osmi výrobkům s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi předal ocenění ministr zemědělství Marian Jurečka. Prestižní značku Regionální potravina uděluje Ministerstvo zemědělství již šestým rokem nejlepším výrobkům od malých a středních regionálních producentů ve 13 krajích Čech a Moravy.

„Ministerstvo zemědělství soutěží Regionální potravina pomáhá malým producentům z regionů. Snaží se tak ocenit a zviditelnit jejich náročnou práci a pomoci jim uspět s jejich výrobky na trhu,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka. Značka Regionální potravina se uděluje ve 13 regionech České republiky. „Každý rok ministerstvo ocení na sto nejlepších výrobků ze všech krajů. O úspěchu rozhoduje vztah výrobku k regionu, použité suroviny, senzorické vlastnosti či tradičnost nebo inovativnost,“ doplnil ministr zemědělství.

Ve Zlínském kraji bylo letos v soutěži o značku Regionální potravina hodnoceno celkem 121 produktů od 36 výrobců, a to v devíti kategoriích. Nejsilnější zastoupení mělo 44 výrobků z kategorie Pekařské výrobky, včetně těstovin.

„Jsme velice potěšeni, že náš výrobek Staročeský medovník získal opětovně ocenění Regionální potravina Zlínského kraje, a že se nám podařilo certifikát znovu obhájit. Značka Regionální potravina pro nás znamená především prestižní ocenění dlouholeté práce a uznání kvality výrobků, což nám potvrzuje oblíbenost u zákazníků po celé České republice, Slovensku a Německu. Motivuje nás to k inovaci a zkvalitnění produktů. Již osm let se snažíme o spokojenost zákazníků, proto od začátku existence firmy vyrábíme medovníky z kvalitních tuzemských surovin pouze ručně. Náš medovník je vyráběn s láskou a péčí našich zaměstnanců,“ uvádí spolumajitel medovníkové manufaktury MEDOKS pan Vladimír Stomatov.

Značku Regionální potravina Zlínský kraj 2015 obdržely tyto výrobky:

  Kategorie Oceněný výrobek a výrobce

1.

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

Uzená krkovice Šerý
Radek Šerý, Brumov-Bylnice

2.

Masné výrobky trvanlivé

neuděleno

3.

Sýry včetně tvarohu

Čerstvý sýr rajče – bazalka
KROMILK a.s., Kroměříž

4.

Mléčné výrobky ostatní

Jogurt z farmy bílý
Farma-ZPZ s.r.o., Valašská Bystřice

5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

Kopretina s tvarohovou náplní
Agrodružstvo Roštění, družstvo

6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Staročeský medovník
Medoks, s.r.o.

7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Vizovická slivovice 2013 PRESENTA
RUDOLF JELÍNEK a.s., Vizovice

8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Švestková povidla
Jiří Netopil, Žalkovice

9.

Ostatní

Med medovicový
Karel Kolínek, Nedašov

 

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 575 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Jana Brázdilová
Tel: +420 776 163 696, +420 577 001 363
Email: oakzlin@seznamcz

Agrární komora Zlín
Bartošova 4393, Zlín, 760 01
 

tiskove@mzecz
info@szifcz

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.