Chléb podmáslový

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Pekařské výrobky

VÝROBCE

Pekařství MPM s.r.o.

REGION

Jihočeský kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2015

Chléb podmáslový je poctivě ručně vyrobený chléb, pšenično-žitný. Receptura na tento chléb, získaná od mistra pekařského, se datuje někdy okolo roku 1890. Výroba podmáslového chleba přetrvala i minulý režim a tento chléb se v Lomnici nad Lužnicí pekl i v tomto období, jen v nepatrném množství. Na výrobu chleba jsou použity suroviny výlučně z Jižních Čech. Tradiční žitný kvas dodá chlebu příjemnou vůni a trvanlivost.

Marek Baštýř - Pekařství MPM

Firma Marek Baštýř - Pekařství MPM je rodinnou firmou založenou v roce 1992.  Snaží se vyrábět poctivé výrobky bez použití barviv a náhražek. V současné době má provozovny v Jindřichově Hradci, Třeboni, Suchdole nad Lužnicí, v Českých Budějovicích, Lišově a v Lomnici nad Lužnicí. Výrobky si oblíbili i zákazníci Farmářských trhů v Praze (trhy na Vítězném náměstí v Dejvicích, na náměstí Jiřího z Poděbrad na Vinohradech a v Holešovické tržnici). Firma je držitelem certifikátu Regionální potravina z roku 2011.

Kontakt

Budějovická 118, 378 16 Lomnice nad Lužnicí

Prodejní místa

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.