Kysané Klokotské zelí (2016)

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Ovoce a zelenina

VÝROBCE

ZAS Dražice, a.s.

REGION

Jihočeský kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2016

Kysané klokotské zelí se vyrábí z hlávkového zelí, které je pěstováno v obci Balkova Lhota v okrese Tábor. Zelí je nakrouhané o síle do 5 mm a má světle nažloutlou barvu. Výrobek je výjimečný svou osobitou chutí, barvou a ruční výrobou. Je to tradiční potravina, používaná především jako příloha k masitým pokrmům, obzvláště vhodná ke konzumaci v zimních měsících pro překlenutí nedostatku kvalitní syrové zeleniny.

 

ZAS Dražice, a.s.

Společnost pokračuje ve staré tradici pěstování a zpracování zelí, hospodaří na 2.061 ha a zelí pěstuje na 4 ha. Podnik má vlastní zelárnu, kde se zelí krouhá, nakládá a po vykysání dále zpracovává na vlastní baličce.

Kontakt

Radkov 89, 391 31, Tábor Radkov

Telefon: 381 239 696, 603 258 238

E-mail: zasas@volny.cz

www: www.zasdrazice.sluzby.cz

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.