Friko

Suroviny:

  • 4 brambory
  • 1 větší cibule
  • mouka hladká
  • smetana (lépe sladká, ale může být i kysaná)
  • 3 vejce
  • houby (čerstvé nebo sušené) nebo kopr
  • sůl, pepř celý nemletý, nové koření celé nemleté, bobkový list, kmín, trochu tymiánu dle chuti

Postup:

Oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky a vaříme v osolené vodě. Do ještě vroucích brambor přidáme koření, houby a celou cibuli. Změklé brambory zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a přidáme lehce rozmíchaná vejce. Podle chuti přidáme trochu kopru. K friku se kdysi podávaly vdolky upečené na plotně. 

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.