Jihočeská kulajda

Suroviny:

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 300 g čerstvých hub
  • 4 velké brambory
  • 1 cibule
  • kmín
  • 250 ml kysané smetany
  • 30 g hladké mouky
  • kopr
  • sůl
  • 4 vejce

Postup:

Houby nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno nasekáme. Vše podlijeme vývarem, přidáme kmín a vaříme do měkka. Ve smetaně rozmícháme mouku a všleháme ji do polévky. Krátce povaříme. Nakonec vmícháme jemně nasekaný kopr. Do talířů dáme nahniličku uvařené vejce a zalijeme ho polévkou.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.