Kapří hranolky s žampiónovým krémem

Suroviny:

Suroviny pro 4 porce:

  • 800g čerstvého kapra (filet)
  • 100 g hladké mouky
  • olej na smažení

Marináda:

sůl, pepř, česnek, chilli koření, sójová omáčka

Omáčka:

4 větší žampiony, máslo, 0,25 l smetany, hrst sekaného kopru, sůl, pepř, bílé víno

Postup:

Filet z kapra nařežeme milimetrovými řezy až po kůži, celý filet následně nakrájíme na tenké proužky asi 1-2 cm široké. Ze všech surovin připravíme marinádu, přidáme 1 dl vína, poté do marinády vložíme maso z kapra a necháme 2 hodiny v ledničce odležet. Po vyjmutí z ledničky obalíme proužky z filetu kapra v hladké mouce a vkládáme do rozpáleného oleje, usmažíme. Žampiony nakrájím na drobné kousky, orestujeme na másle, zalijeme vínem, povaříme, přidáme smetanu a koření, svaříme a na závěr přidáme čerstvý kopr. Jako přílohu podáváme vařený brambor.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.