Štědrovečerní vývar z Vodňan

Suroviny:

  • 4 kapří hlavy
  • 5 dkg celeru
  • 5 dkg mrkve
  • 1 menší cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • půl lžičky koriandru
  • 4 žloutky

Postup:

Celer a mrkev očistíme, nastrouháme nahrubo a bez tuku prudce osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme kapří hlavy, cibuli, koření, česnek a vaříme doměkka asi 20 minut. Vývar procedíme nejlépe přes čisté pláténko, pak osolíme a do horkého vývaru zakvedláme žloutky. Polévku již následně nevaříme. Podáváme ihned se svítkem.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.