Stříbrný jelení guláš

Suroviny:

  • 600 g jeleního masa
  • 3-4 cibule
  • 1 česnek
  • mletá paprika
  • červené víno
  • sušené houby
  • vepřové sádlo
  • jalovec
  • sůl
  • brusinky
  • pepř
  • drcený kmín
  • tymián
  • rozmarýn

Postup:

Maso nakrájíme na kostky, přidáme čerstvě tlučený jalovec, pepř, snítku tymiánu, rozmarýn a necháme den odležet. Na sádle opečeme nakrájenou cibuli dohněda, zasypeme kvalitní mletou paprikou a drceným kmínem. Přidáme maso, zalijeme červeným vínem a podusíme. Dle potřeby přilijeme silný zvěřinový vývar. Když je maso poloměkké, přidáme brusinky, drcený houbový prášek a vše provaříme. Ochucujeme solí, česnekem a čerstvým tymiánem. Pokud použijeme stejné množství cibule jako masa, nemusíme guláš zahušťovat. Omáčka bude hustá s chutí po cibuli.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.