Ostatní
Pekařství Křižák s.r.o.
Jihomoravský kraj
2020
Bramborová lokše s mákem a povidly je tradiční výrobek s dlouhou historií nejen na Jižní Moravě. Známé jsou také jako patenty, přesňáky, olipy, magaše, laty, groby a další. Recept firma převzala od prababiček přesně tak, jak ho dělávaly v dětství. Suroviny na těsto jsou čistě regionální a tvoří ho moravské brambory a mouka z jihomoravských polí. Makovou náplň si vaří sami na pekárně a švestková povidla dodává regionální výrobce. Lokše jsou následně vyváleny a opékány na rozpálené plotně, díky které získají svůj charakteristický vzhled, vůni a chuť.
Pekařství Křižák s.r.o.
Pekařství Křižák s.r.o. peče každý den už přes 25 let a sází na tradici. Inspiraci pro recepty čerpají ze zkušeností starých mistrů, babiček i prababiček. Pece a celé prostory jsou navíc vytápěny biomasou, kterou si sami vyrábí. Kromě hlavní pekárny v Kloboukách u Brna provozují ještě šest dalších pekáren, konkrétně v Židlochovicích, Skalici, Mikulově, Kloboukách u Brna, Holíči a Břeclavi.
Telefon: + 420 519 441 311
E-mail: anicka@pekarstvikrizak.cz
Facebook: www.facebook.com/pekarstvikrizak/
Copyright 2015-2021 Regionální potravina