Facebook  Youtube
Regionální potravina

Bramborové lokše s makovo-povidlovou náplní

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Ostatní

VÝROBCE

Pekařství Křižák s.r.o.

REGION

Jihomoravský kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2020

Bramborová lokše s mákem a povidly je tradiční výrobek s dlouhou historií nejen na Jižní Moravě. Známé jsou také jako patenty, přesňáky, olipy, magaše, laty, groby a další. Recept firma převzala od prababiček přesně tak, jak ho dělávaly v dětství. Suroviny na těsto jsou čistě regionální a tvoří ho moravské brambory a mouka z jihomoravských polí. Makovou náplň si vaří sami na pekárně a švestková povidla dodává regionální výrobce. Lokše jsou následně vyváleny a opékány na rozpálené plotně, díky které získají svůj charakteristický vzhled, vůni a chuť.

Pekařství Křižák s.r.o.

Pekařství Křižák s.r.o. peče každý den už přes 25 let a sází na tradici. Inspiraci pro recepty čerpají ze zkušeností starých mistrů, babiček i prababiček. Pece a celé prostory jsou navíc vytápěny biomasou, kterou si sami vyrábí. Kromě hlavní pekárny v Kloboukách u Brna provozují ještě šest dalších pekáren, konkrétně v Židlochovicích, Skalici, Mikulově, Kloboukách u Brna, Holíči a Břeclavi.

Kontakt

Masarykova 2
691 72 Klobouky u Brna

Telefon: + 420 519 441 311

E-mail: anicka@pekarstvikrizak.cz

www: www.pekarstvikrizak.cz

Facebook: www.facebook.com/pekarstvikrizak/

Mapa webu

Copyright 2015-2020 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.