Facebook  Youtube
Regionální potravina

Kozí tvarohové žervé Sedlák

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Sýry (včetně tvarohu)

VÝROBCE

Eva Sedláková

REGION

Jihomoravský kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2014 (již není držitelem platné značky)

Kozí tvarohové žervé je vyrobeno z jemného plnotučného tvarohu. Ten je získáván z mléka koz, pasoucích se v Moravském krasu. Má jemnou našlehanou vláčnou strukturu, velmi příjemnou lehce nakyslou, smetanovou chuť s nepatrným podtónem kozího buketu. Maximální péče je věnována celému procesu výroby s vyšším podílem ruční práce.

Eva Sedláková

Výrobky z kozího mléka se ve faremní mlékárně Šošůvka vyrábí již přes dvacet let. Samotné zemědělství – sedlačení již téměř dvě sta let. Mimo výrobků z tvarohu nabízí sýry v šesti příchutích, mléko, syrovátku, brynzu, Archivní sýr eidamského typu nebo kefírové mléko. Jak hospodaření, tak sýraření je založeno na práci tzv. rodinného podniku. Výrobky jsou k zákazníkům dopraveny cestou prodejen, speciálních prodejen, Zdravých výživ, některých vybraných obchodů, vinoték nebo prodejem z domu.

Kontakt

Šošůvka 45, 679 13 Sloup

Telefon: 516 435 371

E-mail: sedlak.kozy@centrum.cz

www: www.sedlakkozy.cz

Facebook: www.facebook.com/kozi.farma.sedlak/

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.