Facebook  Youtube
Regionální potravina

Buchtičky se šodó

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 90 minut

Náročnost: * *

Ingredience:

100 g hladká mouka

250 g polohrubá mouka

100 g cukr krupice

1 ks vejce

15 g droždí

170 ml mléko od Mlékárna Klíč

100 g máslo

Sůl

 Na krém:

250 ml mléko

100 ml smetana

50 g cukr krupice

½ vanilkového pudinku

Na špičku nože vyškrábané vanilky

Špetka soli

Rum

Postup:

  1. Mléko zahřejeme na pokojovou teplotu a nasypeme do něj 100 g cukru a všechno droždí. Necháme vzejít kvásek. Mezitím smícháme oba druhy muk, vejce a špetku soli. Přilejeme kvásek a pomalu hněteme nejlépe v robotu. Přihazujeme malé kostičky másla a necháme aspoň 10 minut míchat, až je těsto krásně pružné a nelepivé. Poté necháme kynout 40 minut.
  2. Vykynuté těsto znovu ručně propracujeme a krájíme z něho 15 g těžké kousky. Z těch uděláme kuličky, které každou zvlášť namočíme do rozpuštěného másla a skládáme vedle sebe do vymazaného pekáče. Necháme 20 minut nakynout.
  3. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C zhruba 20 až 25 minut.
  4. Po upečení můžeme buchtičky potřít zbylým rozpuštěným máslem smíchaným s trochou rumu.
  5. Mléko a smetanu svaříme, přidáme cukr, vanilku, špetku soli a pudinkový prášek rozmíchaný ve studeném mléce. Pudink nám omáčku zahustí. Omáčku stále mícháme a vaříme přibližně 10 minut. Můžeme naředit mlékem. Podle chuti přilijeme rum.

 

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.