Králík na česnekové omáčce

Suroviny:

  • 1 králík
  • sůl
  • mletý pepř
  • 8 ks celého pepře
  • 5 kusů nového koření
  • 2 česneky
  • majoránka
  • olej
  • zakysaná smetana
  • hladká mouka
  • máslo

Postup:

Králíka dáme vařit do vody, přidáme 8 celých pepřů, 5 kusů nového koření, osolíme a vaříme doměkka. Utřeme 12 stroužků česneku, přidáme mletý pepř, majoránku, zakápneme olejem a necháme uležet. Měkké maso vyndáme i s kořením, vývar zahustíme zakysanou smetanou a moukou. Přidáme česnek, dochutíme solí. Zjemníme máslem. Omáčka je bílá krémová a podáváme ji s houskovým knedlíkem.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.