Kyselice

Suroviny:

  • 2 brambory
  • klobáska nebo uzené maso
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • hrstka sušených hub
  • 500 g kysaného zelí
  • mléko
  • hladká mouka
  • sůl
  • kmín
  • nové koření
  • bobkový list
  • pepř

Postup:

Nakrájíme na kostičky brambory a dáme vařit do 1 litru vody. Jakmile jsou brambory skoro měkké, přidáme zelí, houby (předem namočené ve studené vodě), klobásku nebo uzené maso nakrájené na kostičky, sůl, kmín a další koření. Přivedeme k varu a necháme asi 10 minut provařit. Přidáme zhruba ¼ l mléka smíchaného se smetanou a moukou a provaříme. Polévku se smetanou vaříme pouze na mírném ohni a můžeme podávat.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.