Zelné šlíšky

Suroviny:

  • menší hlávka zelí
  • hrubá mouka
  • 15 dkg slaniny
  • 1 cibule

Postup:

Nadrobno nakrájíme hlávkové zelí, přidáme sůl a promneme, až zesklovatí a pustí šťávu. Zasypeme hrubou moukou a vypracujeme těsto. Z těsta nakrájíme a vytvarujeme tzv. šlíšky. Vaříme ve vodě a po vyplavání na povrch ještě chvíli povaříme a důkladně scedíme. Na slaniny opražíme cibuli a přidáme ještě kousek slaniny. Směs promícháme se šlíšky a necháme dočervena zapéct.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.