Facebook  Youtube
Regionální potravina

Vepřové škvarky

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Masné výrobky tepelně opracované

VÝROBCE

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec

REGION

Jihomoravský kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2021

Vepřové škvarky jsou připravovány klasickým způsobem, a to krájením vepřového sádla, zakoupeného od místních řezníků, na větší kousky a následně škvařením ve vlastním tuku. Pro zlatavou barvu se přidává mléko a dochutí se solí. Výjimečnou až excelentní pochoutkou se stávají díky umění, které do jejich přípravy vkládá mistr kuchař, který je připravuje s láskou a poctivostí. Samozřejmostí je mimo jiné vynechání jakýchkoliv konzervantů.

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, příspěvková organizace Bzenec

Škola má mnohaletou tradici, která se zaměřuje na více oborů, jakými jsou obor kuchař – číšník, hotelnictví, cukrář, zahradník, lesní mechanizátor, rybář a ekolog. V rámci praxe odborného výcviku v oboru kuchař učí žáky připravovat různé pokrmy ve vlastních prostorách školy. Vepřové škvarky jsou často připravovány na objednávku, pro různé rauty a oslavy. Dokonce specialisté na výživu dnes doporučují živočišný tuk pro různé diety např. paleo a keto, takže s určitou nadsázkou lze říci: „Dejte si škvarky a žijte zdravě“.

Kontakt

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.