Zrající kozí sýr Cabra al vino

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Sýry (včetně tvarohu)

VÝROBCE

Markéta Palánová - Sýrárna Jezeřany - Maršovice

REGION

Jihomoravský kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2019

Zrající kozí sýr Cabra al vino se vyrábí ze 100 % kozího mléka a zpracovává se ručně podle starého španělského receptu. Lisuje se ve formách a po vyjmutí se několik dnů máčí ve víně a dále se vínem potírá. Pro máčení se používá velice kvalitní víno odrůdy Frankovka, která je pro jižní Moravu typická.  Sýr tím získá fialovou barvu na povrchu a specifickou nezaměnitelnou chuť.

Markéta Palánová   -   Sýrárna Jezeřany - Maršovice

Jedná se o rodinnou sýrárnu, která zahájila svůj provoz na podzim roku 2016. Zpracovává kozí mléko z vlastní produkce i kravské mléko, které dováží. Prioritou firmy jsou kozí sýry zrající, vyrábí ale i sýry čerstvé, pařené a nakládané.

Kontakt

Jezeřany – Maršovice 43
671 75 Loděnice u Moravského Krumlova

Telefon: +420 608 616 225

E-mail: syrarna-jm@seznam.cz

www: www.syrarna-jm.cz

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.