Facebook  Youtube
Regionální potravina

ZRAJÍCÍ KOZÍ SÝR - Poustevník

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Sýry včetně tvarohu

VÝROBCE

Markéta Palánová Sýrárna Jezeřany - Maršovice

REGION

Jihomoravský kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2021

Už název tohoto sýru vypovídá o jeho prastarém původu, kdy zmínka o jeho výrobě byla nalezena v kronice z 16 století. Při výrobě tohoto sýru je použito čerstvé kozí mléko, které se šetrně pasterizuje. Po zasýření a rozkrájení se syrové těsto plní do čtvercových forem o velikosti asi 400 g. V první fázi se sýr otáčí několikrát denně, po nasolení zraje 4 měsíce. Barva a chuť tohoto sýru je nezaměnitelná, a proto se nejlépe hodí k červeným vínům.

Markéta Palánová Sýrárna Jezeřany - Maršovice

Rodinná sýrárna v Jezeřanech-Maršovicích vyrábí sýry již 5 let. Zpracovává mléko z vlastní farmy, kde v současné době chová stádo asi 200 koz. Mléko se téměř denně zpracovává na čerstvý, pařený a zrající sýr. Pro rozšíření sortimentu se zpracovává i mléko kravské. Prioritou sýrárny jsou však zrající kozí sýry.

Kontakt

Jezeřany – Maršovice 43, 671 75 Loděnice u Moravského Krumlova

Telefon: +420 608 616 225

E-mail: syrarna-jm@seznam.cz

www: www.syrarna-jm.cz

Facebook: www.facebook.com/syrarnajm/

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.