Jehněčí pro Eduarda VII.

Suroviny:

  • 30 dkg jehněčí kotlety bez kostí a blan
  • 2 lžíce másla
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • kmín, sůl, špetku majoránky, 1 lžíce sušené máty, snítka rozmarýnu

Postup:

Maso nakrájené na malé kousky proložíme česnekem, zakapeme olejem a necháme ležet v chladničce 24 hodin. Po vyjmutí masa se můžeme rozhodnout mezi dvěma způsoby úpravy: buď z masa utvoříme bochánek, který posypeme sušenou mátou, přidáme snítku rozmarýnu a lžíci másla, zabalíme do alobalu a dáme do trouby upéct, nebo maso na másle osmažíme. Hotové maso podáváme na předem nahřátých talířích. Jako příloha jsou ideální smažené nebo pečené brambory a velká zeleninová obloha.
Princ Walleský, pozdější anglický král Eduard VII., si velmi oblíbil zejména Mariánské Lázně, které dokonce navštívil až desetkrát a vyzkoušel si v nich sílu lázeňských pramenů.  Je dnes těžké odhadnout, zda v těchto místech pobýval pro lázně samotné a jejich skvělé prameny nebo spíše pro krásnou kloboučnici Mizzi Pistlovou. Lev salonů s modrou krví, který udával módu v celé Evropě, si potrpěl také na dobré jídlo. Lázeňští kuchaři mlsnému princi připravovali jednu dobrotu za druhou.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.