Karlovarský knedlík

Suroviny:

  • 6 starších rohlíků (housek)
  • 2 vejce
  • 100 g hrubé mouky
  • 2dl mléka
  • sůl
  • bílý pepř
  • muškátový květ
  • petržel

Postup:

Pečivo nakrájíme na kostičky. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu, pepř a necháme chvíli odležet. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků, promícháme a těsto vytvarujeme do knedlíkové šišky. Aby se knedlík nerozpadal, zabalíme ho do navlhčených ubrousků, které zavážeme na konci nití. Vložíme do vroucí vody a vaříme na mírném plameni asi 20 minut.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.