Kraslická liškajda

Suroviny:

  • 1 kg čerstvých lišek
  • 2 velké brambory
  • 2 lžíce másla
  • 0,75 l kyselého mléka
  • 3 lžíce smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl, kmín a na každý talíř pak ještě lžičku čerstvého másla, maggi a ocet

Postup:

2 velké brambory pokrájíme na kolečka a dáme vařit do hrnce.  Očištěné a umyté lišky osmažíme s kmínem na másle. Přidáme k bramborám, které se vaří jen v ½ l vody. Směs zalijeme rozkvedlaným kyselým mlékem, zjemněným kysanou smetanou a lžící hladké mouky. Po přivedení polévky k varu přidáme 2 celá rozkvedlaná vejce, zamícháme a osolíme. Na talíř položíme lžičku másla a zalijeme polévkou. Je možné dochutit maggi, octem nebo i obojím.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.