Mariánskolázeňské švestkové knedlíky

Suroviny:

  • 80g másla
  • 4 žloutky
  • 1 kg brambor
  • sůl
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva
  • Polohrubá mouka
  • švestky

Postup:

Rozpustíme 80g másla, přidáme 4 žloutky, 1 kg strouhaných vařených brambor, něco soli, 1 kávovou lžičku prášku do pečiva a tolik mouky, aby vzniklo jemné hladké těsto. Lehce prohněteme a vyválíme na vále na plát, ze kterého krájíme čtverečky, do kterých zabalíme vypeckovanou švestku. Pokud chceme dosáhnout větší sladkosti, vložíme namísto pecky kousek cukru, nebo makové náplně. Dáme vařit, ale dbáme na to, aby se nám knedlíky nelepily či nezůstaly na dně. Hotové posypeme strouhankou, pocukrujeme a přelijeme máslem.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.