FARMÁŘSKÝ MAZÁNEK Z MANGALICE

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Masné výrobky trvanlivé

VÝROBCE

Ing. Jan Bošina

REGION

Královehradecký kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2017

Farmářský mazánek je pomalu pečené vepřové maso plemene Mangalice. Maso tohoto plemene je poměrně tučné a vyznačuje se svou šťavnatostí a příjemnou vůní. Maso a sádlo se ručně krájí na menší kousky, koření se pouze solí, pepřem a kmínem a peče se několik hodin ve vlastním tuku. Poté, co se maso rozpadá na vlákna, se spolu s vypečeným sádlem plní do sklenic a zavařuje. Farmářský mazánek je tak připraven k namazání na chleba a dochucení kyselou okurkou a cibulí. Výrobek je v BIO kvalitě.

Ing. Jan Bošina

Ekofarma Bošina zpracovává maso z vlastního chovu na své faremní certifikované bio porážce bez stresu z převozu. Po porážce se zvyšuje kvalitu masa tím, že se nechává odvěsit minimálně 2 týdny ve zrací komoře a poté se bourá a balí do vakua, kde může dále zrát další týdny. Je zajištěna kvalita sledování kusu od narození zvířete až po zpracování masa.
Společnost vyrábí také další vlastní bio uzeniny a masné výrobky bez přídatných látek podle starých tradičních receptur. Ruční práce se odráží v chuti, vůni a vzhledu uzenin.

Kontakt

Ekofarma Bošina
Vernéřovice 248, PSČ 549 82

Telefon: 775 666 803

E-mail: lucie.bosinova@centrum.cz

www: www.masozfarmy.cz

Prodejní místa

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.