Kapr filet uzený pikant

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Ostatní

VÝROBCE

Rybářství Chlumec nad Cidlinou, a.s.

REGION

Královehradecký kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2015

Po 4 letech chovu kapr doroste do tržní velikosti. Po výlovu je převezen na zpracovnu, kde je z kapra vytvořen filet, který je naložen do láku. Poté je okořeněn a vložen do udírny. Uzení probíhá specifickým postupem, při uzení není využíván kouř vyvinutý hořením, ale třením tvrdého dřeva o přítlačný ozubený talíř. To brání vývoji zplodin hořením a proto je výrobek vyuzený spíše do zlatavě nahnědlé barvy a není tak vysušen. Také je z hlediska posledních trendů je tento způsob vhodnější než vyuzený klasickým kouřem vzniklým při hoření pilin či dřeva. Technologický proces uzení kontroluje nastavení udíren v řídící jednotce, která má "černou skříňku" jež vše zaznamenává a tyto data kontroluje stálý veterinární dozor.

Rybářství Chlumec nad Cidlinou, a.s.

Rybářství Chlumec nad Cidlinou, a.s. navazuje na tradice rybářství v Královéhradeckém kraji již od 11. století a udržuje zaměstnanost ve venkovském prostoru mimo velká sídla. Od roku 1993 je ryze českou soukromou firmou, hospodařící na 325 rybnících ve východních a středních Čechách a chová ryby našich vod na cca 1800 ha. Provozuje i sportovní rybolov na řádně vyhlášeném revíru ŠTÍT (rybářský revír číslo 251008001). Tržní i násadové ryby jsou prodávány v živé.  Část vlastních odchovaných ryb zpracovává do výrobků - chlazených, uzených a mražených. Údržbou rybníků je také pečováno o typickou kulturní krajinu Čech a zachováváno dědictví po našich předcích. Velká část rybníků je navíc součástí různých chráněných oblastí (CHKO, NATURA 2000, NPR, NPP a významný krajinný prvek). Na proces zpracování ryb má Rybářství Chlumec nad Cidlinou, a.s. certifikát IFS FOOD.

Kontakt

Boženy Němcové 711/IV., 503 51 Chlumec nad Cidlinou

Telefon: 495 703 066, 774 006 811

E-mail: hynek.karbula@rybychlumec.cz, zpracovnaryb@rybychlumec.cz

www: www.rybychlumec.cz

Prodejní místa

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.