Bramborový koláč s jablky

Suroviny:

  • 200 g cukru krupice
  • 100 g máku
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g vařených brambor
  • 3 vejce
  • 2 jablka
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 50 g sádla
  • 1 vanilkový cukr
  • půl prášku do pečiva
  • Citronová poleva:
  • 300 g cukru moučky
  • 3 lžíce vařícího mléka
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup:

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Jablka očistíme a nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme, brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, smícháme se smetanou, jablky a nakonec přidáme mouku prosetou s práškem do pečiva a mletý mák. Úplně na závěr vmícháme rozpuštěné, nepříliš teplé sádlo a zlehka promícháme. Těsto dáme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy, pečeme v předehřáté troubě asi 50 minu při 150ºC. Poté necháme krátce prochladnout, vyklopíme na kovovou mřížku a necháme zcela zchladnout. Polevu připravíme z cukru, do kterého přidáme mléko a citronovou šťávu, pořádně promísíme, až vznikne hladká hmota. Polevu rozetřeme na povrch koláče a necháme ztuhnout.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.