Hanušky

Suroviny:

  • 75 dkg syrových okrájených brambor
  • 1/4 l mléka
  • 2 vejce
  • sůl pepř,
  • lžíce majoránky
  • 5 - 10 stroužků česneku
  • 5 - 6 vrchovatých lžic hladké mouky

Postup:

Brambory nastrouháme a hned zalijeme vařícím mlékem (aby nezčernaly). Přidáme celá vejce, sůl, koření a podle potřeby mouku, množství záleží na vodnatosti brambor, aby vzniklo řídké těsto. Dobře promícháme. Naběračkou nabíráme a lijeme na pánev s rozehřátým sádlem, rozetřeme nebo pohybem pánví rozlijeme do kruhu a smažíme z každé strany dozlatova. Do těsta můžeme přidat nadrobno pokrájené škvarky.

Recept poskytl turistický portál královéhradeckého kraje www.kralovehradeckyregion.cz.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.