Houbový chlebovec

Suroviny:

  • 300 g hřibovitých hub
  • 1 cibule
  • 200 g nastrouhaného tvrdého chleba
  • 3 vejce
  • 200 ml mléka
  • 40 g másla
  • 4 stroužky česneku
  • pepř
  • majoránka
  • petrželka
  • sůl
  • tuk na vymazání pekáčku

Postup:

Cibuli nadrobno nakrájíme, petrželku nasekáme, společně zpěníme na rozehřátém másle, přidáme nadrobno pokrájené houby, osolíme a dusíme doměkka. Přendáme do mísy a dobře promícháme s česnekem, pepřem, majoránkou a nastrouhaným chlebem. Nakonec do směsi vmícháme vejce rozkvdlaná v mléce a případně dochutíme. Pekáček vymažeme tukem, naplníme houbovou hmotou a zapečeme v rozpálené troubě. Komu by se stýskalo po mase, může před zapékáním vmíchat kousky slaniny či uzeného. Vhodnou přílohou je špenát.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.