Koprelka

Suroviny:

  • 30 dkg brambor
  • sůl
  • 1/4 l navinulé smetany
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce kopru sušeného nebo naloženého v octě
  • 2 vejce uvařená natvrdo

Postup:

Oloupané brambory nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, okmínujeme a vaříme doměkka. Vývar s bramborami zalijeme smetanou smíchanou s moukou. Polévku povaříme 5 minut za občasného prokvedlání. Ochutíme koprem a před podáváním přidáme do talíře rozkrájená vejce.

Recept poskytl turistický portál královéhradeckého kraje www.kralovehradeckyregion.cz.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.