Facebook  Youtube
Regionální potravina

Noky se švestkovo-hruškovou omáčkou

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 30 minut + 2 hodiny na odležení těsta

Náročnost: **

 

Ingredience:

1 vejce

1 žloutek

270 g měkkého tvarohu

90 g bílé strouhanky

30 g másla

25 g cukru

vanilkový cukr

sůl

citronová kůra

rum

Postup:

Omáčka:

1 sklenička džemu Náš džem ŠVESTKA – HRUŠKA od firmy Petr Kareš – Ovocnářská farma KAREŠ

cukr krupice

rum

solamyl

Postup:

  1. Máslo necháme povolit při pokojové teplotě, ušleháme s cukrem do pěny a pozvolna vmícháme vejce a žloutek. Poté přidáme tvaroh a ostatní suroviny. Necháme odležet asi 2 hodiny v ledničce a polévkovou lžící tvarujeme noky. Vaříme v lehce ochucené vodě podle velikosti noků 5–8 minut.
  2. Strouhanku opražíme na pánvi, poté přidáme skořici a cukr. Hotové noky obalíme ve strouhance.
  3. Na omáčku necháme rozpustit povidla s trochou vody. Přidáme rum a cukr podle chuti. Nakonec zahustíme solamylem, který si rozmícháme zvlášť ve studené vodě.

Mapa webu

Copyright 2015-2020 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.