Pumprnikl k čaji

Suroviny:

  • 1/2 kg cukru
  • 600 g pšeničné mouky
  • 3 vejce
  • 1/2 lžičky utlučeného zázvoru
  • 25g kandované citronové kůry
  • 6g utlučeného hřebíčku
  • 30g mleté skořice
  • 125g umletých mandlí
  • 15g prášku do pečiva
  • čokoládová poleva

Postup:

Rozpustíme cukr, který vaříme tak dlouho, až nabude světlehnědé barvy. Když vychladne, zaděláme do něj pšeničnou mouku a ponecháme půl dne odpočívat. Poté přihněteme vejce, utlučený zázvor, kandovanou citronovou kůru, utlučený hřebíček a skořici, umleté mandle a prášek do pečiva. Vyválíme těsto a rozetřeme na plechu moukou posypaném a upečeme na prudším ohni. Jakmile plech z trouby vytáhneme, hned krájíme na 3 cm proužky a potíráme čokoládovou polevou.

Recept poskytl turistický portál královéhradeckého kraje www.kralovehradeckyregion.cz.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.