Uzené na sladko – Švestouka

Suroviny:

  • 600 g uvařené uzené vepřové krkovice
  • 250 ml vývaru z uzeného
  • 250 g švestkových povidel
  • 100 ml červeného vína
  • 3 polévkové lžíce medu
  • jíška
  • skořice
  • strouhaná citronová kůra
  • tlučený hřebíček
  • sůl

Postup:

Na přípravu omáčky použijeme vývar z uzeného masa. Za stálého míchání do něj přidáváme povidla, med, půl lžičky skořice, strouhanou citronovou kůru a špetku tlučeného hřebíčku. Přilijeme červené víno a dosolíme. Podle potřeby zahustíme jíškou. Necháme krátce povařit a do připravené omáčky přidáme zpět naporcované uvařené maso a necháme společně přejít varem.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.