Řepný sirob

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Ostatní

VÝROBCE

Oldřiška Foffová

REGION

Královehradecký kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2014

Základem sirobu je vyvařená šťáva z cukrové řepy. Jsou v něm zachovány všechny minerální látky, obsažené v cukrové řepě. Jedná se o tradiční pochoutku, jejíž recept je děděn z pokolení na pokolení. Řepný sirob může být použit všude tam, kde by se použil med, či javorový sirup. Tradičně se konzumuje s bramborovými plackami, nebo na jím polévají různé kaše.

Oldřiška Foffová

Paní Oldřiška si ze svého dětství pamatuje na to, jak řepný sirob skvěle chutnal a na jeho náročnou výrobu. Teď má za cíl znovuobnovit tradici tohoto výrobku, který se používal převážně o vánočních svátcích.

Kontakt

Erbenova 2001, 508 01 Hořice

Telefon: 733 305 724

E-mail: oldriskaf@seznam.cz

www: www.repny-sirob.cz

Prodejní místa

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.