ZELNÁ ŠŤÁVA z Dobrovodského kysaného zelí BÍLÁ

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Alkoholické a nealkoholické nápoje

VÝROBCE

Zemědělské družstvo Podchlumí Dobrá Voda

REGION

Královehradecký kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2018

Dobrovodské kysané zelí se vyrábí dle staročeské receptury se solí a kmínem. Šťáva z kysaného zelí je bez konzervantů. Šťáva je stáčena do PET lahví o objemu 0,5 l současně při odebírání kysaného zelí z bazénu a jeho následným balením. Doba spotřeby je 30 dní a při otevření lahve 7 dní s podmínkou uchování v chladnu do 10°C. Spolu s kysaným zelím je šťáva v nabídce po celý rok i se šťávou z červeného zelí.

Zemědělské družstvo Podchlumí Dobrá Voda

ZD Podchlumí je zemědělský podnik s živočišnou výrobou (chov skotu), rostlinnou výrobou (pěstování cukrovky, obilí, řepky a zelí) a potravinářským provozem (výroba kysaného zelí). Zelí se zde pěstuje od roku 1882, produkce kysaného zelí je zde známa již ve třicátých letech 20. století. Od poloviny 90. let 20. století se Dobrovodské kysané zelí vyrábí v nově postavené provozovně.

Kontakt

Dobrá Voda u Hořic 210, 507 73 Dobrá Voda u Hořic

Telefon: +420 493 654 764,+420 775 554 152

E-mail: zelarna@dobrovodskezeli.cz

www: www.dobrovodskezeli.cz

Prodejní místa

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.