Facebook  Youtube
Regionální potravina

Pšenično - žitný chleba DOK

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Pekařské výrobky včetně těstovin

VÝROBCE

NORDBEANS s.r.o.

REGION

Liberecký kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2021

Výroba chleba DOK trvá tři dny. První den se připraví kvas, druhý den se do něj zapracují mouky, a to v poměru 28 % BIO žitná mouka z Mlýnu Dubecko a 72 % pšeničná mouka z Mlýnu Raspenava, a nakonec se přidá český kmín. Při výrobě těsta je využita vyšší hydratace, díky které chléb vydrží déle čerstvý. Tentýž den pekaři chleby tvarují a vkládají je do ošatek, ve kterých celý další den kynou. Po vykynutí chléb putuje na upečení do pece. Správně vypečená kůrka chleba má oříškovou barvu, je křupavá a její jemně nahořklá chuť se perfektně pojí se sladkokyselou chutí střídy.

Výrobce: NORDBEANS s.r.o.

Historie DOKu je provázaná s libereckou pražírnou Nordbeans. Když jí v roce 2017 začaly být malé prostory bývalé Tatrovky na Ruprechtické ulici, vznikl projekt DOK. Nový domov pražírny, kde se pod jednou střechou nachází zázemí firmy, pražírna výběrové kávy, kavárna s vlastní pekárnou, kuchyň a moderní školicí prostory.

Kontakt

DOK Liberec, Nákladní 431, 460 07 Liberec

Telefon: 775 886 336

E-mail: kavarna@nordbeans.cz

www: www.dokliberec.cz

Facebook: www.facebook.com/dokliberec

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.