Lepenice

Suroviny:

brambory 500 g

kysané zelí 200 g (Samir kysané zelí ve slaném nálevu)

červená cibule 1 ks

řepkový olej 1 lžíce

sůl

špetka mletého či celého kmínu

čerstvé bylinky dle chuti (majoránka, pažitka, petrželka)

Postup:

Brambory oškrábejte, překrojte je na čtvrtky a dejte je do hrnce s osolenou vodou. K bramborům přidejte kmín a dejte je vařit. Cibuli nakrájejte nadrobno a na rozpáleném oleji ji orestujte dozlatova. Na pánev k cibuli přidejte okapané kysané zelí a důkladně promíchejte. Zelí s cibulí poté smíchejte s uvařenými bramborami a šťouchadlem obojí prošťouchejte. Bylinky omyjte a nasekejte nadrobno. Vmíchejte je do lepenice a podle chuti ještě dosolte. Podávejte jen tak nebo jako přílohu.

 

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.