Havířský guláš

Suroviny:

  • 50 g hovězího sama (přední nebo zadní)
  • 7,5 dkg sádla
  • 20 dkg cibule
  • 1,5 dkg rajčatového protlaku
  • 25 dkg leča
  • 1,5 dkg feferonek
  • česnek
  • sůl
  • majoránka
  • 15 dkg mleté papriky
  • 5 dkg hladké mouky
  • vývar

Postup:

Maso pokrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle osmahneme dozlatova. Na tomto základě orestujeme nakrájené maso, osolíme, přidáme papriku, protlak, česnek, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Poté maso vyndáme, vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, zarestujeme, zalijeme vývarem a řádně provaříme. Do provařeného guláše přidáme leč, feferonky, maso a znovu necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme solí. Podáváme s houskovými knedlíky, chlebem nebo pečivem.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.