Hukvaldské preclíky

Suroviny:

  • 0,25 l vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 5 dkg kvasnic
  • trochu cukru na kvasnice
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička soli, hladká mouka dle potřeby na vypracování tužšího těsta

Postup:

Vypracujeme hutné těsto a necháme vykynout. Vytvarujeme do válečku, nakrájíme na kousky, znovu vytvoříme malý váleček. Ten namotáme na prst a přitlačíme spoj. Takto vytvořené kroužky spaříme v horké vodě, potřeme bílkem, ukládáme na vymaštěný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlé navlékáme jako korálky na vrbový proutek, který pak svážeme. Hukvaldské preclíky se prodávaly zejména o poutích.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.