Kuřecí roláda se šťouchanými bramborami

Suroviny:

Na roládu:

1 celé kuře

100 g slaniny

100 g hrášku

1/2 menšího pórku

2 vejce

3 lžíce Slezské zeleninové bašty jemné

sůl

rostlinný olej

Na šťouchané brambory:

1 kg brambor

100 g másla

1 cibule

sůl

 

Postup:

Roláda: Vykostěné kuře osolíme, opepříme a potřeme Slezskou baštou, poklademe plátky slaniny, zeleninou a nakrájeným vejcem vařeným natvrdo. Roládu zabalíme, svážeme motouzem a potřeme olejem.

 Vložíme do pekáče na pečící papír a pečeme v troubě při 160 °C asi hodinu.

Brambory: Oškrábané brambory uvaříme ve slané vodě. Při slévání necháme trochu vody v hrnci, přilijeme přepuštěné máslo a přidáme čerstvou, na kostičky nakrájenou cibuli. Dobře promícháme. Zdobíme bylinkami.

 

 

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.