Šoldra

Suroviny:

20 ml mléka

42 g droždí

100 g másla

2 žloutky

300 g polohrubé mouky

½ lžičky soli

100 g hovězí šunky nejvyšší jakosti

100 g uzeného vařeného bůčku

100 g bílé klobásy

1 vejce na potření

 

Postup:

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, sůl a mouku. Vypracujeme tužší těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník o tloušťce asi 1 cm, který poklademe na silné plátky nakrájenou šunkou, uzeným bůčkem a bílou klobásou. Přehneme těsto z jedné a druhé strany jako závin, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme vykynout. Položíme na vymazaný smaltovaný plech a pečeme dozlatova. Pečeme 30−45 minut při teplotě 170 °C.

  

 

 

 

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.