Masné výrobky tepelně opracované
MACHAČ – MALOKAPACITNÍ JATKA s.r.o.
Moravskoslezský kraj
2019
Uzený bůček speciál je vyroben podle tradiční receptury. Při výrobě je využito jen základních technologických postupů. Maso se nasolí a následně se nechá dostatečnou dobu uležet a až po dostatečném proležení se udí bukovými pilinami. Takový postup používali naši předkové a je ověřen staletími. Musí se vždy jen počkat, kdy přijde ten správný čas.
MACHAČ – MALOKAPACITNÍ JATKA s.r.o.
Firma vznikla v roce 1992 jako ryze rodinná společnost. Původní podnikatelský záměr vycházel z bohatých empirických poznatků starobylého řemesla, které bylo zakladatelům firmy po dlouhou dobu tím nejmilejším koníčkem a v tomto duchu probíhala i první léta podnikání. Poráželo se zhruba 12 ks vepřového žíru týdně a podmínky připomínaly větší rodinnou zabíjačku. Voda se ohřívala v kotlích, pod kterými se topilo dřevem, a prasata se pařila postaru v trocích. Veškeré výrobky se vyráběly podle původních receptur a uzení probíhalo v klasických udírnách vysušeným dubovým dřevem. Na tomto základu byla vybudována tato postupně se rozvíjející společnost, která i nadále šíří odkaz starých mistrů tohoto „zlatodného“ řemesla a produkuje masné výrobky té nejvyšší kvality. Technologie i provoz byl v průběhu let zmodernizován tak, aby odpovídal přísným evropským hygienickým předpisům. Přesto jsou masné výrobky vyráběny v duchu tradic.
Další oceněné výrobky:
Telefon: +420 556 759 410
E-mail: machac@machac.eu
www: http://www.machac.eu