Uzený bůček speciál

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Masné výrobky tepelně opracované

VÝROBCE

MACHAČ – MALOKAPACITNÍ JATKA s.r.o.

REGION

Moravskoslezský kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2019

Uzený bůček speciál je vyroben podle tradiční receptury. Při výrobě je využito jen základních technologických postupů. Maso se nasolí a následně se nechá dostatečnou dobu uležet a až po dostatečném proležení se udí bukovými pilinami. Takový postup používali naši předkové a je ověřen staletími. Musí se vždy jen počkat, kdy přijde ten správný čas.

MACHAČ – MALOKAPACITNÍ JATKA s.r.o.

Firma vznikla v roce 1992 jako ryze rodinná společnost. Původní podnikatelský záměr vycházel z bohatých empirických poznatků starobylého řemesla, které bylo zakladatelům firmy po dlouhou dobu tím nejmilejším koníčkem a v tomto duchu probíhala i první léta podnikání. Poráželo se zhruba 12 ks vepřového žíru týdně a podmínky připomínaly větší rodinnou zabíjačku. Voda se ohřívala v kotlích, pod kterými se topilo dřevem, a prasata se pařila postaru v trocích. Veškeré výrobky se vyráběly podle původních receptur a uzení probíhalo v klasických udírnách vysušeným dubovým dřevem. Na tomto základu byla vybudována tato postupně se rozvíjející společnost, která i nadále šíří odkaz starých mistrů tohoto „zlatodného“ řemesla a produkuje masné výrobky té nejvyšší kvality. Technologie i provoz byl v průběhu let zmodernizován tak, aby odpovídal přísným evropským hygienickým předpisům. Přesto jsou masné výrobky vyráběny v duchu tradic.

Kontakt

U Školky 696, 742 72 Mořkov

Telefon: 777 731 734

E-mail: tomas@machac.eu

www: www.machac.eu

Prodejní místa

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.