KLOBÁSA HOVĚZÍ

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Masné výrobky tepelně opracované

VÝROBCE

Zemědělské družstvo Kokory

REGION

Olomoucký kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2019

Jak název napovídá, jedná se o místní specialitu vyrobenou převážně z hovězího masa. Klobásy se tradičně vyráběly výhradně z vepřového masa, které bylo čerstvé. S hovězím masem se nakládá podstatně odlišně, maso se nechává zrát několik dnů, a proto není potřeba přidávat cokoliv na vybarvení. Klobása má svou zvláštní, dá se říci novou jemnou chuť a je ji možné podávat ovařenou nebo po studenu. Vždy přijde vhod s hořčicí, chlebem a dobrou slivovicí.

Zemědělské družstvo Kokory 

Zemědělské družstvo Kokory je tradičním podnikem zemědělské prvovýroby, hospodařícím v okrese Přerov na okraji Hané, ale větší část polností se rozprostírá na mírných svazích zvrásněného předpolí Oderských vrchů. Je největším pěstitelem chmele na Moravě – Tršická oblast a také producentem potravinářské pšenice, sladovnického ječmene, máku, řepky a pícnin pro chov skotu s mléčnou produkcí a výkrm býků. Družstvo provozuje turistickou ubytovnu s restaurací a pohostinství v Kokorách. Již čtvrt století se zabývá finalizací produkce živočišné výroby prostřednictvím vlastních jatek, masné výroby a vlastních prodejen včetně pojízdné prodejny, která pravidelně distribuuje vlastní produkty v okrajových obcích okresů Olomouc, Přerov a Prostějov. Snahou družstva je pro region zajistit na solidní úrovni zdroj kvalitních, čerstvých potravin s chuťovým laděním zdejší klasiky a z vlastních českých surovin.

Kontakt

Zemědělské družstvo Kokory
Kokory 381
751 05 Kokory

Telefon: 581 741 855

E-mail: jatka@zdkokory.cz

www: http://www.zdkokory.cz

Prodejní místa

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.