Ořechový rohlíček

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Pekařské výrobky

VÝROBCE

Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník

REGION

Olomoucký kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2016

Ručně vyráběný výrobek ve tvaru rohlíčku z chlazeného kynutého těsta s náplní z vlašských ořechů. Jesenické rohlíčky pečou podle originální receptury studenti cukrářského oboru střední školy v Jeseníku. Základní surovinou je kynuté těsto s jemně mletou ořechovou náplní s jedinečným chuťovým ukončením, kterého je dosaženo směsí ingrediencí, kterou znají jen tamní cukráři.  

 

Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník

Střední škola gastronomie a farmářství v Jeseníku má dlouholetou tradici. Pokud jde o zemědělské obory, sahá až k roku 1867 (více na http://www.skolahermanice.cz/), v přípravě kvalifikovaných odborníků v potravinářství a gastronomii sahají do roku 1952.Dobudováním areálu v roce 1990 byly využity všechny podmínky pro kvalitní výuku a SŠ patří k nejmodernějším a nejlépe vybaveným školským zařízením rezortu. Odborný výcvik žáků je zajištěn jak v provozovnách a podnicích na Jesenicku a Šumpersku, tak i přímo v areálu učiliště, kde v nově rekonstruované kuchyni probíhá odborný výcvik kuchařů, cukrářů a pekařů v samostatné výrobně, řezníci mají k dispozici novou výrobnu masných lahůdek. Žáci oboru prodavač všechny výrobky prodávají v žákovských prodejnách ve škole, ve školní kantýně a na Dukelské ulici. Odborní učitelé vedou studenty k dodržování tradičních receptur za použití především regionálních surovin.

 

Kontakt

U Jatek 916/8, 790 01 Jeseník

Telefon: +420 584 411 171

E-mail: info@sosjesenik.cz

www: www.sosjesenik.cz

Prodejní místa

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.