Hanácká trošková polévka

Suroviny:

  • dkg hrachu
  • 5 dkg fazolí
  • 5 dkg čočky
  • 5 dkg krup
  • 5 dkg kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • jíšku z 3 dkg sádla a 3 dkg hladké mouky
  • 1 l vody
  • sůl

Postup:

Večer všechny luštěniny namočíme a druhý den uvaříme doměkka v téže vodě s kroupami. Kořenovou zeleninu a cibuli přidáme, ještě než se polévka dovaří. Polévku zahustíme jíškou a okořeníme majoránkou. Dle chuti osolíme. Polévce se říká též „bratříčková“.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.