Hanácké důlkové koláče

Suroviny:

  • kg mouky
  • 25 dkg cukru
  • 25 dkg másla
  • 4 žloutků
  • 0,5 l mléka
  • tvaroh na náplň
  • rozinky
  • 5 dkg droždí a štipky soli

Postup:

Dobře vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Rozválíme silnější placku a nakrájíme na čtverečky. Koláčky plníme tvarohem, který jsme rozmíchali s vajíčkem, cukrem a hrozinkami. Čtverečky balíme jako buchty a pokládáme spojem dolů. Do povrchu vytlačíme důlek, který plníme buď makovou náplní, nebo povidly. Okraje koláčů se potírají žloutkem, posypou drobenkou z mouky, cukru a másla a pečou v troubě.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.