Kynuté borůvkové knedlíky

Suroviny:

  • 1/2 kg polohrubé mouky
  • 20 g droždí
  • 1/8 l mléka
  • cukr
  • špetka soli
  • 2 celá vejce
  • 30 g másla
  • ½ l borůvek
  • na posypání strouhaný tvaroh s cukrem, nebo mák s práškovým cukrem, rozpuštěné máslo

Postup:

Uděláme si kvásek z rozdrobeného droždí, mléka a špetky cukru. Mezitím dáme do mísy mouku, přidáme špetku soli, 2 vejce a rozpuštěné máslo. Přidáme vzešlý kvásek a dobře propracujeme. Hladké těsto necháme v teple 30 minut vykynout. Z vykynutého těsta nakrájíme stejné čtverce. Ty plníme slazenými borůvkami a pečlivě balíme středně velké knedlíky. Dáme vařit do vroucí vody na 10 minut. Knedlíky scedíme, upravíme na talíř a sypeme strouhaným tvarohem s cukrem, nebo mletým mákem s cukrem a máslem.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.