Facebook  Youtube
Regionální potravina

Pošírované hrušky s tvarohem a ořechy ve slaném karamelu

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy:30 minut

Náročnost: *

 

Ingredience:

4 hrušky

1l vody

8 ks hřebíčku

4 ks černého pepře

1 celá skořice

3 tobolky kardamomu

300 g Libavského medu pastového od Dalibora Vranika – Včelařství Vranik

20 g zázvoru

40 ml jablečného octa

200 g tvarohu

50 g vlašských ořechů

50 g cukru

Postup:

  1. Litr vody dáme do hrnce, přivedeme k varu. Přidáme očištěný zázvor nakrájený na plátky, dále pak hřebíček, skořici, kardamom, pepř, med a provaříme alespoň 10 min. Mezitím oloupeme hrušky, rozpůlíme, odřízneme střed a „bubáky“. Přidáme ocet a špetku soli.
  2. Vložíme do hrnce hrušky, přiklopíme pokličkou a pozvolna vaříme 10–15 min. do měkka.
  3. Mezitím si připravíme ořechy v karamelu. Do rendlíku dáme cukr a 2 špetky soli. Pomalu zahříváme, než se z cukru stane karamel. Karamel ještě párkrát zamícháme, aby se spojil
    a všechen cukr roztál. Přidáme ořechy a zamícháme, aby se ořechy obalily. Ořechy vyndáme
    z hrnce na pečicí papír a necháme vychladnout.
  4. Když jsou hrušky měkké, tak je vytáhneme a rozvar svaříme na sirup.
  5. Vychladlé ořechy nasekáme nožem najemno.
  6. Když je rozvar svařený, obalíme hrušky rozvarem a posypeme ořechy.
  7. Na každý talíř dáme tvaroh, vedle položíme hrušku a přelejeme zbylým rozvarem.

Mapa webu

Copyright 2015-2020 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.