Hřebečská medovina – Bylinná hořká

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Alkoholické a nealkoholické nápoje

VÝROBCE

Ivana Bakrlíková

REGION

Pardubický kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2017

Hřebečská medovina je přírodní medovina, která je vyráběná řemeslným způsobem ručně.  Výrobce musí být přítomen při celém výrobním procesu. Je kvašena medem z vlastní produkce, který pochází z lesů Hřebečského hřbetu a okolí Moravské Třebové a Třebařova. Zpracování a míchání medu nepřesahuje teplotu 40°C. Medovina je ochucená bylinami a kořením, a tím se výrazněliší od ostatních medovin, které jsou dochucený převážně trestí. V Bylinné hořké jsou použity takové byliny, které dodávají této medovině charakteristickou chuť a vůni, které spolu se sladkostí medu tvoří lahodný nápoj. Ležení této medoviny probíhá na dubových sudech.

Ivana Bakrlíková

Rodinná firma byla založena na podzim roku 2002 v Moravské Třebové Ivanou Bakrlíkovou na základě rodinné tradice.  O dva roky později vybudovala provozovnu na svém statku v Třebařově. Její otec a oba dva dědové včelařili, v této činnosti pokračuje dodnes také majitelka podniku s dcerou Veronikou. Otec Karel Buben začal vyrábět domácí medovinu, nyní firma vyrábí 8 základních druhů medoviny a k tomu archivní a výběrové řady z dubových sudů. Kromě výroby medoviny je nedílnou součástí i samotné včelaření. V současné době podnik obhospodařuje vlastní včelstva, ve většině případů se jedná o včelu kraňskou, nedávno byl chov rozšířen o včely kmene Vigor.

Kontakt

Ivana Bakrlíková
Třebařov 24, 569 33

Telefon: 603589860

E-mail: info@hrebecskamedovina.cz

www: www.hrebecskamedovina.cz

Prodejní místa

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.