Facebook  Youtube
Regionální potravina

Kvasový bochník cibulový

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Pekařské výrobky včetně těstovin

VÝROBCE

Naše DOBRÁ pekárna

REGION

Pardubický kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2016 (již není držitelem platné značky)

Kvasový bochník cibulový je řemeslný kvasový chléb ze žitných a pšeničných mouk a smažené, karamelizované cibule. Chléb je zaděláván z přirozeně fermentovaného, třístupňově vyváděného kvasu, bez přidání zlepšujících látek. Je vyráběn tradičním postupem s maximálním využitím ruční práce. Pomocí pomalé fermentace a zrání těsta vzniká chléb s  komplexní chutí a intenzivní chlebovou vůní. Díky jednoduchým cukrům, vznikajícím dlouhou dobou zrání, má chléb tmavě hnědou kůrku, lokálně výrazně vypečenou s karamelovým nádechem. Cibule, bohatě zastoupená ve střídce, pak svou výraznou chutí a vůní dotváří celkovou chuť chleba.

Naše DOBRÁ pekárna

Naše DOBRÁ pekárna je malá rodinná pekárna, která využívá výhradně tradiční, řemeslné postupy (pomalou fermentaci, ruční vykulování chlebů). Peče se zde s respektem k chlebu a tradičním technologiím z kvalitních surovin s původem v regionu nebo v České republice. Pekárna používá pouze přirozeně fermentované žitné či pšeničné kvasy, tedy opravdové živé kvasy, nikoliv průmyslově vyráběné, stabilizované kvasy. Proces výroby je tak sice delší a náročnější, ale výsledek o to chutnější. Filozofií je nabízet zákazníkům kvalitní a chutné chleby, vyráběné tradiční metodou s vysokým podílem ruční práce.

Kontakt

Třibřichy 34, 53701 Třibřichy

Telefon: +420 774 250 725

E-mail: nasedobrapekarna@seznam.cz

www: www.nasedobrapekarna.cz

Facebook: www.facebook.com/pg/NaseDOBRApekarna/posts/

Prodejní místa

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.