Kvasový bochník cibulový

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Pekařské výrobky

VÝROBCE

Naše DOBRÁ pekárna

REGION

Pardubický kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2016

Kvasový bochník cibulový je řemeslný kvasový chléb ze žitných a pšeničných mouk a smažené, karamelizované cibule. Chléb je zaděláván z přirozeně fermentovaného, třístupňově vyváděného kvasu, bez přidání zlepšujících látek. Je vyráběn tradičním postupem s maximálním využitím ruční práce. Pomocí pomalé fermentace a zrání těsta vzniká chléb s  komplexní chutí a intenzivní chlebovou vůní. Díky jednoduchým cukrům, vznikajícím dlouhou dobou zrání, má chléb tmavě hnědou kůrku, lokálně výrazně vypečenou s karamelovým nádechem. Cibule, bohatě zastoupená ve střídce, pak svou výraznou chutí a vůní dotváří celkovou chuť chleba.

Naše DOBRÁ pekárna

Naše DOBRÁ pekárna je malá rodinná pekárna, která využívá výhradně tradiční, řemeslné postupy (pomalou fermentaci, ruční vykulování chlebů). Peče se zde s respektem k chlebu a tradičním technologiím z kvalitních surovin s původem v regionu nebo v České republice. Pekárna používá pouze přirozeně fermentované žitné či pšeničné kvasy, tedy opravdové živé kvasy, nikoliv průmyslově vyráběné, stabilizované kvasy. Proces výroby je tak sice delší a náročnější, ale výsledek o to chutnější. Filozofií je nabízet zákazníkům kvalitní a chutné chleby, vyráběné tradiční metodou s vysokým podílem ruční práce.

Kontakt

Třibřichy 34, 53701 Třibřichy

Telefon: +420 774 250 725

E-mail: nasedobrapekarna@seznam.cz

www: www.nasedobrapekarna.cz

Prodejní místa

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.