Kvasový chléb žitný s pohankou

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Pekařské výrobky

VÝROBCE

Mgr. Tomáš Kroulík – Naše Dobrá pekárna

REGION

Pardubický kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2018

Řemeslný kvasový chléb je vyrobený ze 3 druhů žitných mouk a pohanky. Receptura vychází z dobových předpisů, jak se kdysi pekl v podhorských oblastech, tedy i v podhůří Železných hor. Dříve se pohanka používala mimo jiné pro nastavení těsta při nedostatku kvalitní mouky. Dnes je používaná pro oživení chuti a pro její skvělé výživové hodnoty. Tento chléb dokonale splňuje požadavky moderní výživy při zachování tradičních řemeslných procesů a velkého podílu ruční práce.

Mgr. Tomáš Kroulík – Naše DOBRÁ pekárna

Jedná se o malou pekárnu, která využívá výhradně tradiční, řemeslné postupy. Pekaři pečou s respektem k chlebu a tradičním technologiím. Nespěchají, nepomáhají si zlepšujícími přípravky a nehledají nejlevnější alternativy. Raději investují do kvalitních surovin s původem v regionu nebo alespoň v České republice. Proces výroby je tak sice delší a náročnější, ale výsledek o to chutnější.

 

Kontakt

Prodejní místa

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.